Despre noiContact
MeniuCautare
Piftie din carne de porc și vită

Ingrediente:

500 g de picior de porc, 500 g de carne de vită cu os, o pulpă de curcan, 2 cepe (cca 100 g fiecare), 2 morcovi (cca 100 g fiecare), 2 rădăcini de păstârnac (cca 100 g fiecare), 10 boabe de piper negru, 15 g sare, 3 foi de dafin, apă până la nivelul «MAX».
 
Pentru decor şi servire la masă: 3 căţei de usturoi, 30 g muştar «Dijon», 50 g hrean, 5 rămurele de pătrunjel.
 
 
Mod de preparare:
 
1. Puneţi piciorul de porc şi carnea de vită cu os în vasul de gătit.
2. Adăugaţi ceapa, morcovii, rădăcinile de păstârnac curăţate în prealabil, sarea, boabele de piper negru, foile de dafin. Turnaţi apa.
3. Preparaţi în modul LA ALEGERE, temperatura – 101ºC, timpul de preparare – 2 ore și 30 de minute, nivelul de presiune – 3.
4. După semnalul sonor reduceţi cu grijă presiunea. Mai întâi setaţi nivelul 1, apoi treptat schimbaţi în poziţia zero,  nu admiteţi stropirea cu supă prin supapă. După ce compoziţia se va răci puţin, presiunea va scădea în mod automat.
5. Scoateţi ceapa din supa de carne, puneţi carnea artă, morcovii şi păstârnacul în boluri ceramice.
6. Separaţi carnea de oase. Tăiaţi carnea mărunt şi amestecaţi.
7. Tocaţi mărunt usturoiul şi amestecaţi cu carnea.
8. Decorați platourile cu morcovii şi păstârnacul (tăiați rondele) şi frunze de pătrunjel.
9. Aranjaţi carnea tăiată în strat uniform pe platouri. 
10. Îndepărtaţi pelicula de grăsime de pe suprafaţa supei de carne şi strecuraţi lichidul.
11. Turnaţi lichidul în platourile cu carne. Lăsaţi să se răcească în frigider.
12. Dacă pe suprafaţă rămân pelicule de grăsime, desprindeţi-le atent cu cuţitul.
13. Răsturnaţi compoziţia unui platou pe o farfurie plată.
14. Adăugați zacuscă de hrean sau muştar, decoraţi cu rămurele de verdeaţă proaspătă şi serviţi la masă.
 
Timp de preparare: 2 ore și jumătate.
 
 
Rețeta se prepară cu Multicookerul Oursson MP5015PSD
 
Cu Multicookerul Oursson dotat cu 45 de programe automate de gătit, sită de aburi pe 2 niveluri și posibilitatea de modicare a presiunii, poți prepara diverse feluri de mâncare.
Aparatul are protecție cu 13 niveluri de siguranță, design original, semnal acustic la finalul programului, acoperire unică antiaderentă DYKING, dezvoltată în Japonia special pentru gătit sub presiune, capac detașabil, comenzi și meniu în limba română.
Multicookerul Oursson 5015PSD este disponibil la parteneri sau pe Oursson.ro tel. 0800 080 200 (apel gratuit),  0731 164 000 sau 0752 189 186.
 
Descărcaţi rețeta în format PDF 
Noutăți și oferte speciale
Despre noiServiceInformații despre garanțieContact
Copyright 2024 Electrocasnice Elvetiene Oursson. Toate drepturile rezervate.