Categorii

Intrebări şi răspunsuri

 
1. Cum să prevenim apariţia crăpăturilor pe capacul de plastic al multicookerului?
 
Orice obiect din plastic se poate deteriora la încălcarea instrucţiunilor de utilizare prevăzute în manualul de instrucţiuni sau la şocuri mecanice. Rezistenţa capacului multicookerului a fost testată în anumite condiţii:
 
- capacul îngheţat în prealabil la o temperatură de -20°С a fost aruncat de la înălţimea de 1 metru. Acelaşi experiment s-a efectuat şi la temperatura camerei.
- capacul a fost deschis de 30 000 ori cu o viteză de 10 deschideri pe minut. 
În cadrul acestor teste pe capac nu au apărut crăpături.
 
Nu forţaţi în mod exagerat capacul multicookerului pentru a-l deschide. Când  presiunea vaporilor din interior este mare, dispozitivul de protecție blochează capacul. Dacă nu se deschide capacul, tija metalică indicatoare de presiune nu a coborât, astfel sistemul de protecție împotriva presiunii excedentare împiedică deschiderea capacului. După finalizarea programului de gătit aşteptaţi să iasă aburul din multicooker şi să coboare tija indicatorului de presiune, apoi deschideți capacul. Pentru a intensifica eliberarea aburului puteţi roti uşor mânerul regulatorului de presiune în sensul opus acelor de ceasornic. 
 
Încercarea forţată şi insistentă de a deschide capacul în timpul programului de gătit, fără a elibera aburul de sub presiune duce la apariţia crăpăturilor pe capac.  
 
2. Capacul de plastic se poate deteriora pentru că nu rezistă la presiunea aburului în timpul programului de gătit?
 
Capacul multicookerului este compus din 2 părţi: o bază metalică şi o parte exterioară din plastic. Partea din plastic are rol decorativ. Presiunea în interiorul multicookerului este menţinută de baza solidă din metal. Puteţi vedea un video pe canalul de Youtube Oursson la  http://www.youtube.com/user/OurssonRomania.
 
Ca şi orice dispozitiv din plastic, capacul se poate deteriora. Cauza principală a acestei deteriorări o constituie nerespectarea instrucţiunilor de utilizare. Capacul multicookerului se deschide fară efort. Dacă e nevoie să fie forţat, înseamnă că este blocat intenţionat de sistemul de protecţie împotriva presiunii excedentare. Puteţi viziona cum este corect să deschideţi multicookerul la sfârşitul programului de gătit pe canalul Youtube Oursson la  http://www.youtube.com/user/OurssonRomania.
 
Până în prezent doar 0,2% din utilizatori s-au adresat la centrele autorizate cu crăpături pe capacul din plastic. Fiecare dintre ei au primit un capac din plastic nou gratuit.
 
Este foarte greu să se stabilească cauza deteriorării capacului din plastic, iar acesta reprezintă un accesoriu esenţial al multicookerului. Din acest motiv toate capacele din plastic sunt schimbate gratuit în centrele de service autorizate Oursson. 
 
3. Cum se întreţine corect multicookerul după fiecare utilizare?
 
 După fiecare utilizare este necesar să se cureţe următoarele părţi ale aparatului:
 
- Vasul de gătit: Spălaţi cu apă caldă şi cu detergent lichid de vase. Clătiţi bine şi ştergeţi.
 
- Capacul şi inelul de etanşare: Scoateţi inelul de etanşare din capac şi spălaţi-l separat sub jet de apă. În cazul în care apa rămâne în interiorul capacului, în timpul programului de gătit ar putea ieşi vapori de apă. Toate părţile capacului pot fi spălate cu apă, dar înainte de utilizare, ştergeţi-le astfel încât să fie uscate.
 
- Jgheabul pentru apă (şanţul care colectează umezeala în timpul programului de gătit): Ştergeţi-l pentru a fi uscat.
 
- Interiorul aparatului: În cazul în care în interior sunt firimituri sau obiecte străine, scoateţi-le. Ştergeţi cu grijă cu o cârpă umedă senzorul de temperatură şi placa de încălzire, apoi ştergeţi cu o cârpă uscată. Ştergeţi şi suprafaţa exterioară a vasului de gătit şi partea de jos a acestuia înainte de a-l introduce în aparat. Obiectele străine sau lipicioase care aderă la senzorul de temperatură sau la placa de încălzire pot duce la măsurarea incorectă a temperaturii şi în consecinţă la risc de incendiu.
 
- Orificiile pentru ieşirea vaporilor de apă: După utilizare, scoateţi capacul regulatorului de presiune rotindu-l în sensul acelor de ceasornic. Spălaţi-l cu un burete cu detergent lichid de vase şi clătiţi.
 
4. Este necesar să fie spălat multicookerul după fiecare utilizare?
 
Da. Pentru o funcţionare optimă multicookerul trebuie curăţat după fiecare utilizare. Dacă aparatul nu este curat, este posibil să emane un miros neplăcut.
IMPORTANT: Nu utilizaţi soluţii puternice de curăţat pe bază de petrol sau solvenţi şi nici produse abrazive sau înălbitor pentru a curăţa aparatul.
 
5. Funcţia „ÎNCĂLZIRE” nu funcţionează. Care este cauza?
 
Verificaţi dacă aparatul este conectat la sursa de curent sau dacă este curent. Verificaţi dacă multicookerul este în modul de încălzire. Apăsaţi butoanele „STOP/ANULARE” apoi "ÎNCĂLZIRE”.
 
6. Pentru ca preparatul să fie gata este nevoie de mai mult timp de gătit decât cel recomandat în cartea de reţete?
 
Verificaţi calitatea ingredientelor. Reporniţi programul şi setaţi timpul de gătit mai mare (timpul de preparare poate varia în funcţie de ingrediente).
 
7. Cum se procedează dacă făina a pătruns în interiorul aparatului?
 
Deconectaţi aparatul. Lăsaţi-l să se răcească, apoi ştergeţi cu grijă cu o cârpă curată.
 
8. Este normal să se audă zgomot ca de pocnituri în timpul programului de gătit?
 
Este posibil ca aceste zgomote să fie produse ocazional de releul care controlează procesul de gătire. Este un zgomot normal. În alte situaţii zgomotul este produs de apa care a pătruns în interiorul multicookerului sub vasul de gătit. Este necesar să ştergeţi apa din interior. Deconectaţi aparatul. Lasaţi-l să se răcească, apoi ştergeţi cu grijă cu o cârpă uscată.
 
9. Aburul iese de sub capac. Care este cauza?
 
Probabil s-a rupt inelul de etanşare şi trebuie înlocuit sau este murdar. Este necesar să-l spălaţi şi să ştergeţi marginile vasului de gătit care vin în contact cu capacul. O altă cauză poate fi deformarea vasului de gătit sau a capacului metalic pentru că aţi introdus în aparat alte vase sau forme de copt. Nu este indicat să introduceţi în multicooker alte vase pentru că veţi deforma rezervorul principal. Verificaţi dacă aţi închis corect capacul vasului de gătit. Verificaţi dacă supapa regulatorului de presiune este deschisă şi puneţi supapa în poziţie corectă. 
 
 
10. Programul de gătit s-a încheiat, dar capacul nu se deschide. Care este cauza?
 
Verificaţi dacă tija metalică indicatoare de presiune este încă în poziţie ridicată. Rotiţi mânerul regulatorului de presiune în sensul opus acelor de ceasornic, ferindu-vă faţa de jetul de aburi fierbinte eliberat. Când toţi aburii vor ieşi din vas şi tija metalică indicatoare de presiune va coborî, puteţi deschide capacul.  
 
11. Mâncarea nu este gata. Care este cauza?
 
Cablul de alimentare al multicookerului nu este conectat la priză, s-a produs o pană de curent în timpul programului de gătit sau a fost apăsat din întâmplare butonul „STOP/ANULARE” în timpul programului de gătit. Este necesar să reporniţi programul de gătit. 
 
Campania Nationala EXTRA GARANŢIE FĂRĂ COSTURI SUPLIMENTARE PENTRU APARATELE OURSSON ȘI BBK

© 2013-2020 Oursson.roANPC

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord