1. Se bat ouăle, zahărul şi sarea într-o masă spumoasă consistentă.
2. Se adaugă untul moale şi smântâna, se amestecă.
3. Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă în aluat şi se amestecă.
4. Aluatul se împarte în două părţi.
5. În cuptorul cu microunde se topeşte ciocolata amară.
6. Unei părți din aluat i se adaugă ciocolata amară şi cacao. Se amestecă.
7. Se introduce aluatul alb şi aluatul cu ciocolată în posuri de cofetărie.
8. Suprafaţa interioară a vasului de gătit se unge cu unt şi se presară făină albă.
9. Se toarnă aluatul cu ajutorul posurilor în vasul de gătit începând de la centru spre suprafaţa laterală în spirală. Se alternează straturile de aluat alb şi de aluat cu ciocolată.
10. Se setează modul COACERE, timpul de preparare – 1 oră 30 minute.
11.Checul fierbinte se aşează pe grila pentru răcire.
12. Se topeşte în cuptorul cu microunde ciocolata albă.
13. Se topeşte în cuptorul cu microunde ciocolata neagră.
14. Din hârtie de pergament se face un cornet în care se toarnă ciocolata albă topită.
15. Checul răcit se acoperă complet cu ciocolată neagră.
16. Cu ajutorul cornetului, checul se înfrumuseţează cu decoraţiuni din ciocolată albă. Cu ajutorul unei pensule de
bucătărie se pot efectua decoraţiuni abstracte.
17. Se lasă să se întărească ciocolata.
18. Checul se așază pe un platou frumos, se taie felii şi se serveşte cu ceai sau cafea.
Timp de gătire: 1 oră.