500 g de carne tocată de vită, 1 ceapă (cca 200 g), 3 g de sare, piper după gust, 1 legătură de verdeaţă proaspătă, 50 g de ulei de floarea soarelui.
Pentru decor: 1 legătură de frunze de rucola.
1. Tăiaţi ceapa rondele. Tocaţi mărunt verdeaţa proaspătă.
2. Turnați în vasul de gătit jumătate din uleiul de floarea soarelui şi aranjaţi rondelele de ceapă, apoi puneți sarea şi piperul.
3. Preparaţi fără capac în modul LA ALEGERE, temperatura de 130 °C până ce ceapa prinde o culoarea aurie. Periodic amestecaţi. Puneţi ceapa prăjită într-un bol pentru a se răci.
4. Amestecaţi carnea de vită tocată cu ceapa prăjită rece şi verdeaţa proaspătă tocată mărunt.
5. Formaţi din tocătura de carne cu ingrediente, forme rotunde sau plate potrivite pentru biftec.
6. Turnaţi în vasul de gătit uleiul rămas şi aşezaţi biftecuri-le pregătite.
7. Preparaţi fără capac în modul CHIFTELE, timpul de preparare – 10-15 minute, până la culoarea necesară a crustei inferioare.
8. Întoarceţi biftecurile şi acoperiţi vasul de gătit cu capac. Setaţi presiunea la valoarea 3 şi prelungiţi prepararea în acelaşi mod CHIFTELE.
9. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.
10. Aranjaţi frunzele de rucola pe platou şi aşezaţi biftec-urile pe ele.
11. Biftecurile preparate se servesc la masă cu garnitură de legume.
Notă: Din biftecuri se pot prepara hamburgeri.
Timp de preparare: 1 oră.
Rețeta se prepară cu Multicookerul Oursson MP5015PSD

Cu Multicookerul Oursson dotat cu 45 de programe automate de gătit, sită de aburi pe 2 niveluri și posibilitatea de modicare a presiunii, poți prepara diverse feluri de mâncare.
Aparatul are protecție cu 13 niveluri de siguranță, design original, semnal acustic la finalul programului, acoperire unică antiaderentă DYKING, dezvoltată în Japonia special pentru gătit sub presiune, capac detașabil, comenzi și meniu în limba română.
Multicookerul Oursson 5015PSD este disponibil la
parteneri sau pe
Oursson.ro tel. 0800 080 200 (apel gratuit), 0731 164 000 sau 0752 189 186.