Categorii

Tendinţele preparării moderne a hranei

Cream Soup Maker - Aparat de gătit cu aburi şi blender

 

Cream Soup Maker - Aparat de gătit cu aburi şi blender Observăm în zilele noastre tendinţe diametral opuse de a ne hrăni. Unii preferă mâncarea preparată rapid cu diferite compromisuri, în timp ce alții tind spre un mod mai natural de hrănire. Deși hrana din surse bio sau gradele de preparare termică au devenit un laitmotiv, în zilele noastre este bine să știm cum să păstrăm nutrienţii și vitaminele valoroase în produsele consumate.

 

Există studii știintifice care demonstrează scăderea cantităților de vitamine și minerale din legumele și fructele pe care le consumăm zilnic. Unele scăderi sunt chiar drastice.

De aceea este foarte important ca modul de preparare și consumare a acestora să fie unul cât mai aproape de starea naturală a ingredientelor.

 

La fierberea alimentelor, vitaminele hidrosolubile (vitamina C) și vitaminele B se pot degrada în contact cu apa fiartă. Aceste vitamine au un important rol în functiile imunitare (Vit. C) sau în procesele neurologice și de metabolizare a glucozei (grupul vit. B). Prepararea termică trebuie să păstreze calitățiile ingredientelor astfel încât fiecare masă să aducă un aport important atât bebeluşilor, cât și adulţilor.

 

Pregătirea alimentelor în aburi este una dintre cele mai potrivite metode pentru a păstra valorile nutritive ale alimentelor. Un alt avantaj major este păstrarea aromelor și a gustului. Modul de preparare la aburi este potrivit și pentru susținerea digestiei. De asemenea la acest mod de preparare se poate folosi o cantitate mică de ulei de măsline care este bogat în grăsimi nesaturate, acestea neconţinând colesterol rău sau colesterol LDL.

 

Medic Primar Pediatru,

Doctor în medicină

Dr. Florian Sanda

Campania Nationala EXTRA GARANŢIE FĂRĂ COSTURI SUPLIMENTARE PENTRU APARATELE OURSSON ȘI BBK
TELEFON OURSSON ROMÂNIA

© 2013-2020 Oursson.roANPC

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor.
Detalii De acord