Despre noiContact
MeniuCautare
Gătitul la aragaz creşte riscul de cancer

Folosite de români mai ales la apariţia frigului, atunci când reţeaua de termoficare nu este pornită, aragazurile pe gaz sunt periculoase. Nu doar pentru că sunt folosite pe timp de noapte şi pot stârni un incendiu, atunci când proprietarii uită să le închidă, ci şi pentru că ele sporesc riscul de cancer, conform cercetătorilor.

 

Potrivit unui studiu realizat de cercetărorii de la Institutul de Medicină din cadrul Universităţii Kaohsiung din Taiwan gazul produce, în timpul preparării mâncărurilor, un fum cancerigen extrem de agresiv. Acesta poate provoca apariţia cancerului la plămâni, la vezica biliară sau cancer de col uterin, informează independent.co.uk.

 

Unii cercetători au întărit ipoteza conform căreia persoanele nefumătoare de sex feminin au dezvoltat şi au murit de cancer la plămâni din cauza acestui fum. Studiile făcute în Taiwan au indicat faptul că riscul de cancer creşte direct proporţional cu numărul orelor petrecute gătind în preajma unui cuptor pe gaz.

 

De exemplu, în rândul bucătarilor din Taiwan care inhalau ore în şir fumul rezultat de gazul ars, s-a observat frecvenţa ridicată a cancerului la plămâni.

 

Sursa:

http://www.one.ro/lifestyle/timp-liber/toata-lumea-il-foloseste-banalul-obiect-din-bucatarie-care-poate-cauza-cancer-14856471

http://ampress.ro/fapt-divers/afla-cat-de-periculos-este-gatitul-la-aragaz/

Noutăți și oferte speciale
Despre noiServiceInformații despre garanțieContact
Copyright 2024 Electrocasnice Elvetiene Oursson. Toate drepturile rezervate.